Mladší žáci učí starší

Na jedné z třídnických hodin ve 4. B jsme se s dětmi domluvili, že by bylo zajímavé zkusit připravit výuku pro žáky starších ročníků, nejlépe ze 2. stupně. Všechno jsme si důkladně promysleli a rozhodli jsme se připravit procházku naším městem Brnem po některých jeho pamětihodnostech. To jsme probírali ve Vlastivědě.
Nejdříve jsme si důkladně přečetli pověsti a ty, které se nám líbily, jsme se naučili povyprávět. Rozdělili jsme se do skupinek a navštívili místa, kde se podle pověstí různé věci staly. Potom jsme si vybrali třídu, kterou jsme na vycházku po pamětihodnostech pozvali. Paní učitelky K. Doležalová /4.B/ a L. Jamborová /7.A/ se společně domluvily a akce mohla začít.
Na závěr jsme měli připraveny Doplňovačky, abychom si ověřili, jestli nám „velcí“ naslouchaly. Všechny odpovědi byly správné, takže jsme byli dobří vypravěči a sedmáci dobří posluchači.
Bylo to moc hezké dopoledne a když jsme pak v tělocvičně naši procházku po pověstech městem Brnem hodnotili, tak nám udělalo velikou radost, že sedmáci řekli, že se jim to líbilo – nám taky a moc.
autoři: žáci 4.B a paní učitelky K. Doležalová a L. Jamborová